Acțiunea ROADPOL – SPEED în județul Suceava: Peste 1.000 de sancțiuni aplicate, majoritatea pentru depășirea vitezei legale


Intră acum și în grupul de

În perioada 5-11 august 2024, polițiștii rutieri din județul Suceava, sub coordonarea Serviciului Rutier Suceava, au desfășurat o amplă acțiune de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. Acțiunea a fost parte a operațiunii ROADPOL – SPEED, desfășurată simultan în toate statele Uniunii Europene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii au utilizat aparatele radar din dotare pentru a monitoriza traficul și a sancționa abaterile. În urma controalelor, au fost aplicate 1.047 de sancțiuni contravenționale, dintre care 563 pentru depășirea vitezei legale.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 91 de permise de conducere pentru viteză excesivă. Dintre acestea, 81 au fost retrase pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză, iar 10 pentru depășirea cu peste 70 km/h. Alte 49 de permise au fost reținute pentru diverse abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, au fost constatate și 8 infracțiuni la regimul rutier: 1 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, 2 pentru conducerea unui autovehicul fără permis, 3 pentru conducerea unui vehicul cu permisul reținut și 2 pentru conducerea sub influența alcoolului.


Intră acum și în grupul de