Gheorghe Șoldan, la Dumbrăveni la întâlnirea cu diaspora: Sunt hotărât să arăt că județul Suceava, prin investiții și o strategie de dezvoltare sustenabilă, își poate aduce înapoi sucevenii plecați la muncă prin alte țări.


Intră acum și în grupul de

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a participat, luni, la Dumbrăveni la tradiționala întâlnire a dumbrăvenenilor de pretutindeni cărora le-a transmis că este să arate că județul Suceava, prin investiții și o strategie de dezvoltare sustenabilă, își poate aduce înapoi sucevenii plecați la muncă prin alte țări.

„Cunosc foarte bine ce sentimente te încearcă când ești departe de țară, de familie, de prieteni.  Știu, de asemenea, cum este să ai pe cineva foarte drag plecat în străinătate.  Tocmai din acest motiv am fost emoționat, ieri după-amiază, când am urcat pe scena Centrului Cultural „Acad. Eugen Simion” din Dumbrăveni, la tradiționala întâlnire a dumbrăvenenilor de pretutindeni. Întâlnirea din fiecare an cu diaspora.Știu că așteptările sunt foarte mari, dar, așa cum am declarat și de pe scenă, sunt hotărât să arăt că județul Suceava, prin investiții și o strategie de dezvoltare sustenabilă, își poate aduce înapoi sucevenii plecați la muncă prin alte țări”, a spus Șoldan.

El a subliniat că în acest sens comuna Dumbrăveni este un bun exemplu pentru că administrația condusă de primarul Ioan Pavăl a dus la modernizarea comunei, care astăzi este una dintre cele mai frumoase și mai dezvoltate din județ, iar mulți dintre cei plecați s-au întors și numărul lor este în continuă creștere.

„Am promis în campania electorală că, alături de echipa mea, vom moderniza infrastructura rutieră, că vom atrage investitori și vom lua toate măsurile pentru a încuraja creșterea locurilor de muncă și, implicit, a salarizării. Acum trebuie să dovedim că nu au fost doar vorbe”, a spus Șoldan.

El a recunoscut că încrederea oamenilor este foarte scăzută, mai cu seamă a celor care au fost nevoiți să plece departe de țara lor, pentru a-și găsi un trai mai bun.

„Nu fac minuni, dar știu că am ambiția și determinarea necesare să demonstrez că se poate. Și că fac parte dintr-o generație nouă de politicieni care pot să recâștige încrederea oamenilor prin fapte”, a transmis cu determinare Gheorghe Șoldan.


Intră acum și în grupul de