Puternic incendiu în Stamate: Pentru localizare și lichidare au intervenit pompierii militari din Suceava și cei ai serviciilor voluntare din Verești, Dumbrăveni și Fântânele


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență (SVSU) Verești, Dumbrăveni și Fântânele, au intervenit, miercuri dimineața, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Stamate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit (P+M), pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de trei ore.

În flăcări au ars  mansarda casei, construită din beton și lemn, și acoperișul clădirii, din lemn, cu învelitoare din tablă. Au mai ars scule electrice, materiale textile (covoare, îmbrăcăminte ș.a.) și circa 500 de kilograme de furaje. La parter, construcția a fost afectată în proporție de 90%, degradându-se pereții interiori, elemente de tâmplărie (uși și ferestre), aparate electrocasnice și altele.

Cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și o anexă gospodărească, a precizat sursa citată.

ISU Suceava reia rugămintea către cetățeni să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

Astfel, la exploatarea instalațiilor electrice se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii; se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice; se recomandă evitarea suprasolicitării instalaţiilor electrice și verificarea periodică a instalației electrice numai cu personal autorizat.


Intră acum și în grupul de