Șeful Poliției Broșteni a fost demis. El este vizat într-o anchetă internă legată de sinuciderea unei tinere cu care ar fi avut o relație


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, miercuri, că șeful Poliției din Broșteni, persoană de interes într-un dosar vizând sinuciderea unei tinere din oraș, a fost demis din funcție.

„Începând cu data de astăzi, 14.08.2024, șeful Poliției Orașului Broșteni, a fost eliberat din funcția de conducere, urmând să își desfășoare activitatea pe o funcție de execuție, din cadrul unei secții rurale de poliție, arondată Poliției Municipiului Suceava”, a anunțat Poliția Județeană Suceava.

Totodată, se precizează că măsura a fost dispusă în virtutea respectării principiilor deontologiei profesionale și pentru asigurarea cadrului legal optim, în vederea desfășurării cercetărilor în dosarul penal vizând o faptă de ucidere din culpă.

„Poliția Română este un garant al respectării legii, dar și al normelor deontologice, astfel de măsuri dispuse, având rolul de a întări încrederea populației în instituție și de a înlătura orice dubii privind abordarea profesionistă, imparțială și obiectivă a tuturor problematicilor din sfera de competență”, se arată în comunicat.

Fostul șef al Poliției Broșteni despre care se spune că a avut o relație cu tânăra care s-a sinucis este supus unor verificări, prin Biroul Control Intern, pentru stabilirea existenței unor eventuale abateri de la Codul Deontologic al polițistului sau alte aspecte de interes în cauză.

Poliția Județeană Suceava a anunțat, miercuri, că polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – IPJ Suceava desfășoară activități de cercetare penală, sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea circumstanțelor decesului unei tinere, de 18 ani și șapte luni, din orașul Broșteni.

Potrivit datelor preliminare, în seara de 12.08.2024, în jurul orei 22:00 o tânără a fost identificată decedată, în apartamentul în care locuia, pe raza orașului Broșteni, prezentând urmele unui act suicidal.

În cauză a fost efectuată și necropsia cadavrului, fără a fi evidențiate urme ale vreunei infracțiuni intenționate.


Intră acum și în grupul de