Consiliul Județean Suceava va aproba valoarea unitară a sumei forfetare pentru transportul elevilor în anul școlar 2024-2025


Intră acum și în grupul de

În cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava din data de 20 august 2024, urmează să fie aprobat un proiect de hotărâre ce vizează stabilirea valorii unitare a sumei forfetare pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu. Această măsură vine în sprijinul asigurării dreptului la educație și în conformitate cu prevederile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

Potrivit normelor metodologice aprobate de Guvernul României prin Hotărârea nr. 810/2023, elevii care nu au acces la servicii de transport public sau la curse școlare organizate, vor beneficia de o sumă forfetară lunară calculată pe baza numărului de kilometri parcurși zilnic între domiciliu și unitatea de învățământ.

Valoarea unitară a sumei forfetare pentru anul școlar 2024-2025 a fost stabilită la 0,44 lei/kilometru, inclusiv TVA, conform avizului emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

Suma forfetară pe zi va fi calculată pentru fiecare tranșă de 1 kilometru pe o distanță de la 1 la 50 de kilometri, asigurând astfel acoperirea costurilor de transport ale elevilor din județul Suceava. Decizia finală privind această hotărâre va fi luată în cadrul ședinței Consiliului Județean, cu respectarea termenului de 31 august 2024, pentru a asigura implementarea măsurilor începând cu anul școlar 2024-2025.


Intră acum și în grupul de