Cod galben de inundații în bazinele râurilor Suceava, Moldova și Bistrița în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de inundații în județul Suceava.

Potrivit INGHA se așteaptă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, sâmbătă, între orele 12:00-24:00.

În județul Suceava sunt vizate râurile Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa – bazin superior si afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din mai multe județe între care și Suceava.


Intră acum și în grupul de