Bărbat din Mălini înșelat cu peste 215.000 lei printr-o schemă de investiții false într-o rețea de gaze naturale


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată de un bărbat din comuna Mălini, care a declarat că a fost victima unei înșelăciuni de proporții, începând cu luna iulie 2024. Potrivit acestuia, a fost contactat de o persoană necunoscută care i-a propus o investiție într-o rețea de gaze naturale, în urma unui anunț văzut pe o rețea de socializare pe 16 iulie 2024.

Victima a accesat anunțul și a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a prezentat ca reprezentant al unei societăți. După discuții referitoare la investiție, persoana a primit două link-uri prin intermediul unei aplicații informatice. Primul link a fost utilizat pentru a introduce datele cardului și a depune suma inițială de 2.500 lei, iar al doilea link a instalat o aplicație care a oferit acces la conturile bancare ale victimei.

După transferul sumei de 2.500 lei, victima nu a mai fost contactată. Ulterior, în urma unei vizite la sucursala unei bănci, aceasta a descoperit că din contul său au fost transferați în total 215.079 lei către diverse persoane, conform extrasului de cont.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „înșelăciune”, „acces ilegal la un sistem informatic” și „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, prevăzute de Codul Penal. Poliția continuă cercetările pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de