Acțiune amplă a polițiștilor din Șcheia: peste 500 de vehicule și persoane verificate în cadrul Operațiunii „Blocada”


Intră acum și în grupul de

Pe 15 august 2024, între orele 16:00 și 00:00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și combatere a infracționalității, în cadrul Planului de acțiune „Blocada” al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Scopul acțiunii a fost îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică, întărirea autorității poliției, diminuarea riscului rutier și descurajarea infracționalității stradale.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au verificat 256 de autoturisme și 283 de persoane. Au fost constatate două infracțiuni în flagrant și aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.620 de lei. De asemenea, au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest 135 de șoferi, fiind reținut un permis de conducere, retrase cinci certificate de înmatriculare și confiscate un set de plăcuțe de înmatriculare.

Printre cazurile notabile se numără cel al unui bărbat depistat în trafic pe DJ178, în satul Ciprian Porumbescu, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără permis de conducere. Testarea cu etilometrul a indicat o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în jurul orei 21:00, pe DJ178, în comuna Bălăceana, un autoturism marca Seat nu a oprit la semnalul poliției și a încercat să fugă, virând brusc pe un drum comunal. După o urmărire de aproximativ 1 kilometru, mașina a fost blocată de polițiști. În urma verificărilor, s-a constatat că vehiculul avea ITP și RCA expirate. Conducătorul auto a fost sancționat cu o amendă de 3.145 lei, fiindu-i reținute permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de