Intră acum și în grupul de
Cel de-al doilea program de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată din municipiul Suceava, în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, a demarat miercuri, prin organizarea licitaţiei pentru execuţia unei conducte de transport a apelor uzate ce subtraversează râul Suceava, proiect estimat la 1,7 milioane de euro.
Anunţul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că în 13 octombrie, urmează să se organizeze licitaţia pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare de pe 50 de străzi din municipiu, extinderea reţelelor în noile cartiere şi modernizarea a 30 de puţuri de captare a apei, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 17,8 milioane de euro.
Şeful administraţiei locale sucevene, a spus că lucrările vizează 35 de kilometri de reţele de apă şi canalizare, iar acestea se realizează în cadrul proiectului judeţean de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată.
Gradul de conectare al sucevenilor la reţelele de apă şi canal va ajunge în trei ani, după finalizarea lucrărilor la 96 la sută, a adăugat primarul care a menţionat că în prezent gradul de conectare este de 87 la sută.
Consiliul Judeţean Suceava va organiza, până la sfârşitul anului, 12 licitaţii în vederea execuţiei proiectului judeţean de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1, în valoare de 120 de milioane de euro.
Conform documentaţiei avizate de CJ Suceava, se vor face lucrări de modernizare şi extindere de alimentări cu apă şi canalizare în aglomerarea urbană Suceava – Salcea, investiţia fiind de 34 de milioane de euro, în aglomerarea urbană Fălticeni, cu o investiţie de aproape 18 milioane de euro, în aglomerarea urbană Rădăuţi urmând să fie realizate lucrări în valoare de 22,7 milioane de euro, în aglomerarea urbană Vatra Dornei cu investiţii de 8,14 milioane de euro şi în aglomerarea urbană Gura Humorului, unde se vor realiza investiţii de 17,2 milioane de euro. De asemenea, o sumă de aproape 20 de milioane de euro este prevăzută pentru echipament, asistenţă tehnică, proiectare, supervizare şi alte cheltuieli neprevăzute.
Master-planul acestui proiect a fost aprobat în cursul anului 2009 de Consiliul Judeţean Suceava, iar consultantul proiectului este consorţiul format din firma spaniolă Eptisa Servicies de Inginieria SL şi Eptisa România.
Intră acum și în grupul de