Trei cazuri de meningită cu virus West Nile confirmate în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat, în cursul zilei de marți, 19 august 2024, trei cazuri de meningită cauzate de virusul West Nile în județul Suceava. Pacienții diagnosticați sunt persoane vârstnice, cu vârste cuprinse între 81 și 88 de ani, provenind din localitățile Fântânele, Suceava și Bosanci.

Unul dintre pacienți, o persoană de 83 de ani din Bosanci, a decedat din cauza complicațiilor generate de afecțiunile cronice preexistente. Celelalte două persoane diagnosticate sunt internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Un bărbat de 81 de ani din Fântânele se află într-o stare stabilă, cu evoluție favorabilă, în timp ce un bărbat de 88 de ani din Suceava este într-o stare mai gravă.

DSP Suceava a solicitat primăriilor din Fântânele, Suceava și Bosanci să demareze dezinsecții urgente pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. Totodată, au fost informate Instituția Prefectului și Centrul de Transfuzii Suceava pentru a intensifica verificările privind donatorii de sânge. Spitalul Clinic Județean Suceava a fost notificat pentru a efectua investigații suplimentare în vederea procedurilor de transplant.

Pentru a preveni infectarea cu virusul West Nile, DSP Suceava recomandă populației să evite expunerea la țânțari prin purtarea hainelor cu mâneci lungi, utilizarea de substanțe repelente, montarea plaselor de protecție la ferestre și eliminarea surselor de apă stagnantă din jurul gospodăriilor.


Intră acum și în grupul de