Intră acum și în grupul de
Proiectul turistic „Pelerin în Bucovina” poate fi considerat un succes, susţine şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, arătând că în perioada 15 iulie-15 august, în judeţul Suceava s-au cazat aproximativ 75.000 de turişti, şi subliniind că perioada de şedere a crescut, în medie, la 4,5 zile.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, 107.000 de persoane au fost implicate sau participante la manifestările din acest program, printre care Festivalul „Întâlniri Bucovinene”, Festivalul Medieval sau Festivalul Păstrăvului.
Totodată, Flutur a ţinut să precizeze că şi trenul de epocă ce a circulat săptămâna trecută pe traseele spre mănăstirile din judeţ a avut succes şi că au cumpărat bilete pentru aceste excursii de o zi cu trenul un număr de 1.400 de turişti. „Trenul de epocă a fost rentabil. Într-o săptămână s-au încasat 17.000 de lei”, a arătat preşedintele CJ Suceava. El a menţionat că împreună cu agenţiile de turism şi pensiunile din judeţ va încerca să găsească o formulă profitabilă pentru ca acest tren de epocă să devină un tren turistic cu program permanent.
De asemenea, Gheorghe Flutur a spus că zeci de mii de pelerini ortodocşi şi catolici au fost prezenţi în 15 august la slujbele religioase oficiate la mai multe biserici şi mănăstiri din Bucovina, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.
Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat “Pelerin în Bucovina” presupune un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, fiind sprijinit şi de autorităţile austriece.
Proiectul Pelerin în Bucovina a fost lansat la Viena în 15 iulie, când un grup de ciclişti a plecat spre Bucovina având ca destinaţii Basilica Minor din Cacica, mănăstirea Putna şi Biserica Hagigadar din Suceava, toate trei având hramul Adormirea Maicii Domnului, în 15 august.
Intră acum și în grupul de