Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, marți, un bilanț al activității administrației publice județene în acest an arătând că CJ Suceava are 86 de proiecte în derulare și pregătite cu avize de 842 de milioane de euro.
În ceea ce privește infrastructura rutieră Gheorghe Flutur a spus că drumul axial Suceava-Iași este realizat în procent de 98 la sută și că a fost prelungit termenul de finalizare întrucât trebuie făcute lucrări suplimentare la podul rutier peste râul Siret de la Dolhasca.
El a spus că se termină în curând drumul Mălini-Stânișoara-legătura cu județul Neamț, dar și Panaci-Bilbor.
În total sunt în implementare proiecte la 14 drumuri județene cu o lungime de 102 kilometri și că sunt și numeroase proiecte de modernizare cu studii aprobate pentru care va fi nevoie de găsirea finanțării, în special pe Programul Operațional Regional.
Potrivit lui Flutur, Consiliul Județean Suceava s-a implicat și în realizarea documentației care a stat la baza emiterii Hotărârii de Guvern pentru centura ocolitoare Gura Humorului care trebuie acum doar licitată de Ministerul Transporturilor, dar se lucrează deja și la studiile pentru drumul expres Suceava-Botoșani care va face legătura cu A7 și tot CJ Suceava se ocupă și de tronsonul din Suceava până la Gura Humorului din Autostrada A 14.
În ceea ce privește infrastructura aeroportuară, CJ Suceava a lansat studiile de fezabiliate pentru Terminalul 3 și Terminalul Cargo de la Aeroportul Suceava și se implementează punctul aero-medical de la Câmpulung Moldovenesc.
Flutur a arătat că la Aeroportul Suceava capacitatea actuală de procesare este de 1,5 milioane de pasageri anual și că ar urma să fie amplasat și un ILS de ultimă generație care să aducă aeronavele la sol în condiții de vizibilitate redusă.
Președintele CJ Suceava a mai prezentat și investițiile făcute la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava unde sunt în implementare sau spre aprobare proiecte de 47,6 milioane de euro și unde se așteaptă și avizul Ministerului Sănătății pentru spitalul de copii și spitalul de boli infecțioase care au fost deja avizate de CNI.
Gheorghe Flutur a mai arătat și proiectele care se derulează în domeniul asistenței sociale, în domeniul culturii, în domeniul turismului, dar și în alte domenii.
„În anul 2024 Consiliul Județean Suceava are proiecte în derulare și pregătite cu avize de 842 de milioane de euro”, a spus Flutur care a menționat că sunt 86 de proiecte.
„Pe toate axele avem proiecte depuse. Majoritatea sunt aprobate”, a spus Flutur.
El a arătat că în județul Suceava sunt proiecte europene de aproape 900 de milioane de euro, iar dacă se adaugă proiectele pe PNI Anghel Saligny unde județul Suceava are peste 600 de milioane de euro proiecte pe gaze naturale, rețele de apă-canal și drumuri și dacă se adaugă finanțarea prin Programul de Transport de 1,8 miliarde euro pe Autostrada Pașcani-Suceava, atunci județul Suceava are finanțare de 4 miliarde de euro.
„Nu spun că e a Consiliului Județean, dar de data aceasta vorbește și omul politic Gheorghe Flutur care a avut un rol în alocarea acestor resurse pentru județul Suceava”, a spus Flutur.
El a subliniat că suma prezentată se compune din fondurile atrase de CJ Suceava, de primării, de fonduri prin PNI, sau de finanțarea pentru A 7 și consideră că trebuie ca în continuare să fie continuată lupta pentru atragerea de fonduri în județul Suceava.
„Ce cred eu că ne obligă pe noi ca administrație, dar și ca oameni politici: Să avem înțelepciunea unei soluții de stabilitate politică și Suceava să conteze mai departe, să aducă fonduri”, a declarat Flutur.
El a menționat că aceste aspecte le-a discutat și cu președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan și crede că este înțelept ca cei din clasa politică suceveană să acționeze ca aceste proiecte, dar și altele să prindă contur și să aibă finalitate.
„Lupta politică trebuie să fie până într-un loc, dar trebuie să tragem la căruța județului Suceava cu toții”, a mai declarat Gheorghe Flutur.
Intră acum și în grupul de