Flutur a discutat cu Șoldan despre prioritățile județului: O stabilitate politică este mai importantă pentru județ decât orice. Noi suntem dispuși la stabilitate politică


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, marți, într-o conferință de presă la apropierea finalului de mandat prioritățile pe care le consideră importante pentru județul Suceava în perioada următoare.

Astfel, el consideră că o prioritate este continuarea proiectelor de extindere a rețelelor de utilități.

Totodată, o problemă majoră este gestionarea crizei apei care a început deja să-și facă efectele în țară și va afecta și județul Suceava. El crede că va fi nevoie să fie identificate sursele de apă și marile aglomerări de populație și că trebuie de pe acum gândite noi magistrale de apă care să asigure necesarul în întreg județul.

O altă prioritate este construcția variantelor ocolitoare pentru Gura Humorului, Fălticeni, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

El a mai spus că trebuie deschise cele trei puncte de frontieră de la Ulma, Izvoarele Sucevei și Climăuți care sunt aproape pregătite pentru a putea fi funcționale.

Un alt punct se referă la reabilitarea rețelei de drumuri naționale din județ care arată rău în unele zone.

O altă prioritate este obținerea avizului Ministerului Sănătății pentru construirea spitalului pentru copii și spitalului pentru boli infecțioase, iar și finanțarea Facultății de Medicină printr-un parteneriat al CJ Suceava cu Primăria Suceava și USV.

Flutur a mai arătat că vor trebui continuate proiectele pe turism pentru a se menține trendul crescător al numărului de turiști care vizitează județul.

Președintele CJ Suceava a mai spus că bugetul CJ Suceava este acoperit peste tot și nu sunt probele de finanțare.

„Nu avem nicio datorie la terți, suntem la zi. Gradul de îndatorare al CJ Suceava este de 9 la sută, circa 5 milioane de euro”, a spus Flutur.

El a mai arătat că Guvernul trebuie să acopere plata personalului neclerical.

„CJ Suceava are și bani în cont, nu are datorii”, a declarat Flutur.

Gheorghe Flutur a precizat că a vorbit cu președintele ales al CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, despre problemele județului și că a insistat pentru atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor.

El a mai declarat că nu a avansat discuții cu acesta despre crearea unei majorități, dar că principiul lui este că o stabilitate politică este mai importantă pentru județ decât orice.

„Am trecut prin diferite faze în viața mea politică și am cântărit. E entuziasmul tinereții și e maturitatea când ai experiență să vezi ce contează mai mult: aplauzele de la centru sau fondurile aduse în județul tău?”, a întrebat Flutur.

El a arătat că PNL este dispus la stabilitate politică și crede că cel mai înțelept lucru după aceste alegeri este ca cel care nu are singur majoritatea atunci să o facă două partide care pot aduce fonduri, în egală măsură, pentru județul Suceava.

„Am fost și sunt pregătit să las la o parte replici, reacții, de dragul proiectelor pentru județul meu”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de