Un nou caz de infecție cu virusul West Nile confirmat la Suceava. Trei pacienți diagnosticați anterior, unul decedat


Intră acum și în grupul de

Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a confirmat un nou caz de infecție cu virusul West Nile, conform unei declarații oferite de Dr. Dan Teodorovici. Pacientul, în vârstă de 69 de ani, a fost internat pe 13 august cu suspiciunea de meningită. În urma investigațiilor, infecția cu virusul West Nile a fost confirmată. „Evoluția pacientului este favorabilă, urmând să fie externat în cursul zilei de mâine”, a declarat Dr. Teodorovici.

Până în prezent, în județul Suceava au fost confirmate trei cazuri de infecție cu virusul West Nile. Este vorba despre pacienți cu vârste de 81, 83 și 88 de ani, care s-au prezentat la spital cu simptome precum febră, cefalee și sindrom confuzional, fiind diagnosticați ulterior cu meningită. Virusul West Nile a fost identificat la toți cei trei pacienți în urma analizei lichidului cefalorahidian (LCR) prelevat prin puncție.

Dr. Teodorovici a raportat că pacientul de 81 de ani a avut o evoluție favorabilă și a fost externat pe 17 august. Din păcate, pacientul de 83 de ani, care prezenta și alte comorbidități, a decedat ieri, din cauza agravării patologiilor asociate. În ceea ce privește pacientul de 88 de ani, internat pe 29 iulie, starea acestuia s-a agravat, fiind transferat la Terapie Intensivă pe 1 august, unde se află în continuare în stare gravă.

Autoritățile medicale din Suceava continuă să monitorizeze situația și să ia măsuri pentru a preveni răspândirea infecției cu virusul West Nile, o problemă de sănătate publică de actualitate în această perioadă.


Intră acum și în grupul de