Investiție de 3,5 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în comuna Slatina


Intră acum și în grupul de

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat joi o nouă investiție majoră pentru județ.

În urma semnării unui contract la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, comuna Slatina va beneficia de aproape 3,5 milioane de euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare.

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are o valoare de 17.441.630,50 de lei și include înființarea unui sistem de alimentare cu apă în localitatea Herla, extinderea alimentării cu apă în localitățile Găinești și Slatina, precum și extinderea rețelelor de canalizare în cele trei localități.

„Accesul la utilități nu ar trebui să fie un lux, ci o normalitate, un drept de bază al fiecărui locuitor al județului nostru”, a declarat Gheorghe Șoldan, felicitându-l pe primarul comunei Slatina, Vlădut Gherman, pentru eforturile depuse în atragerea acestei finanțări esențiale pentru comunitatea locală.

Această investiție vine la scurt timp după ce, tot în această săptămână, au fost semnate contracte de peste 9 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii școlare în comunele Volovăț și Voitinel, confirmând angajamentul autorităților sucevene față de dezvoltarea județului.


Intră acum și în grupul de