Acțiune amplă a Poliției Suceava pentru prevenirea accidentelor utriere: Șoferi sancționați pentru conducere sub influența alcoolului


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava desfășoară în această săptămână o acțiune de amploare pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, sub coordonarea Serviciului Rutier. Principalele cauze vizate sunt viteza excesivă, consumul de alcool și droguri la volan, care reprezintă factori majori în producerea accidentelor grave. Acțiunea include controale în trafic cu echipaje suplimentare în mediul urban și rural, utilizând aparate etilotest, etilometru, drugtest și radare.

În perioada 19-22 august 2024, au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale, suspendate 63 de permise de conducere și retrase 46 de certificate de înmatriculare. Acțiunea a vizat și creșterea siguranței în transportul de persoane, fiind efectuate controale care au dus la depistarea unor situații de risc.

Pe 23 august 2024, în intervalul 07:20 – 07:45, polițiștii au oprit doi șoferi de autobuz pe strada Ana Ipătescu din Suceava, ambii conducând sub influența alcoolului. Primul șofer, un bărbat de 53 de ani din Adâncata, avea o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost sancționat cu o amendă de 1.650 lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile. Al doilea șofer, un bărbat de 48 de ani din Suceava, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,84 mg/l. Acesta a fost condus la UPU Suceava pentru prelevarea de probe biologice și s-a ales cu dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului.

Poliția Suceava atrage atenția asupra modificărilor aduse de Legea nr. 213/2023, care prevede pedepse mai aspre pentru șoferii care provoacă accidente mortale sub influența alcoolului sau drogurilor. Aceștia nu vor mai beneficia de suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, ci vor fi condamnați la închisoare cu executare.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto să nu urce la volan dacă au consumat alcool sau droguri, avertizând că aceste substanțe afectează grav capacitatea de conducere și cresc riscul producerii accidentelor grave. Legea prevede pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar permisul de conducere este reținut fără drept de circulație pe durata cercetărilor.


Intră acum și în grupul de