Sancțiuni de 30.000 lei aplicate de comisarii de mediu pentru transport de bușteni prin albia pâraielor de munte în zona Moldovița


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a unor sesizări privind activități ilegale de exploatare a masei lemnoase pe raza Ocolului Silvic Moldovița, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava au desfășurat o serie de controale pentru a verifica aceste aspecte.

Sesizările vizau trecerea cu TAF-uri și transportul de bușteni prin albia pâraielor de munte, practică ce poate provoca daune semnificative mediului.

În urma verificărilor, au fost controlați trei agenți economici care desfășoară activități de exploatare forestieră. Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei, conform legislației în vigoare, care interzice circulația vehiculelor de orice tip și transportul de bușteni prin albia pâraielor de munte.

Pe lângă sancțiuni, au fost stabilite măsuri cu termene clare pentru remedierea deficiențelor constatate. Garda de Mediu Suceava continuă să monitorizeze respectarea acestor măsuri pentru a preveni degradarea mediului în zonele forestiere sensibile.


Intră acum și în grupul de