Sportiva dorneacă Claudia Costiuc va reprezenta România la Campionatul Mondial de Atletism din Lima, Peru


Intră acum și în grupul de

Costiuc Claudia, o atletă de 19 ani din Vatra Dornei, multiplă campioană națională la proba de 800 metri, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Atletism pentru juniori U20, care se va desfășura în perioada 26-31 august 2024 la Lima, Peru. Sportiva, antrenată de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei, va concura în proba de 800 metri și în ștafeta mixtă 4×400 metri.

Deși s-a calificat la o competiție de talie mondială, Claudia nu a avut posibilitatea de a se antrena pe o pistă de atletism în aer liber la Vatra Dornei, din cauza lipsei unei astfel de facilități după promovarea echipei locale de fotbal în Liga a 2-a, în 1986. Cu toate acestea, Administrația Locală din Poiana Stampei, prin sprijinul primarului Viluț Mezdrea, i-a oferit acces gratuit la singura pistă de atletism din Țara Dornelor.

Antrenorul Cristian Prâsneac a exprimat recunoștința față de cei care au sprijinit pregătirea Claudiei, inclusiv conducerea clubului CSM Dorna Vatra Dornei, Ascociația „Totul este posibil”, Clubul ATHRUN ATHLETICS și diverși sponsori locali. „A fost un sezon foarte lung, dar am reușit să ne menținem în formă și să reconfirmăm baremul de participare pentru această competiție. Sper ca Claudia să facă o figură frumoasă la Lima și să își îndeplinească obiectivul de a trece de serii și, de ce nu, să ajungă în finala mondială,” a declarat Prâsneac.

Costiuc Claudia vizează, de asemenea, calificarea la Campionatul European U23 din 2025, care va avea loc la Bergen, Norvegia.


Intră acum și în grupul de