Gheorghe Flutur, alături de Ancuța Bodnar la „Sărbătoarea Muntelui”: Muntele dă oameni gospodari, dă oameni aleși, dă artiști, dă folclor și dă campioni


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, la Sărbătoarea Muntelui că aceasta cinstește oamenii gospodari din zona de munte.

„Mă leagă multe de această sărbătoare ca și de altele. „Sărbătoarea Muntelui” este una dintre inițiativele lui Gheorghe Flutur. Sărbătorim muntele pentru că merită. Mai mult de jumătate din suprafața județului Suceava este munte”, a spus Flutur.

El a anunțat că la sfârșitul lunii septembrie, la Piatra Șoimului, are promisiunea că va fi finalizată lucrarea prin care se amplasează un punct de belvedere de tip sky-walk, investiție a CJ Suceava, care va avea cea mai frumoasă panoramă din România.

„Când mă gândesc că drumul spre Piatra Șoimului l-am deschis tot eu și de pe Pojorâta și de pe Izvorul Alb și astăzi este acces și este o parcare civilizată și aștept și alte investiții, merită să sărbătorim”, a spus Flutur.

El a mai declarat că nu doar pe Rarău se fac investiții, ci se leagă acum cu un drum modernizat Codrii Seculari de la Slătioara de Câmpulung Moldovenesc

„S-au tăiat acești munți cu drumuri frumoase ca să putem ajunge în vârful muntelui”, a explicat președintele CJ Suceava care i-a îndemnat pe cei prezenți să meargă pe Măgura de la Mălini și a mai spus că se finalizează și drumul Panaci-Bilbor spre Toplița, sau drumul de pe Valea Someșului, Grădinița-Coșna.

„Am făcut drumuri ca să ajungem în zonele frumoase și la muncă și la sărbătoare”, a spus Flutur.

El a adăugat că i s-a reproșat că sunt prea multe sărbători, dar el consideră că nu sunt așa de multe.

„Duminica merită și muntenii mei dragi să sărbătorească”, a continuat Flutur.

El a mai subliniat că nu poate să nu remarce „briliantele muntelui”, între cei prezenți fiind și campioana Ancuța Bodnar, care a obținut aurul olimplic la Paris, care a venit la acest eveniment împreună cu familia de la Vatra Moldoviței.

Flutur a spus că zona de munte are acum și proaspeți campioni cu medalii de aur.

„Muntele dă oameni gospodari, dă oameni aleși, dă artiști, dă folclor și dă campioni”, a precizat președintele CJ Suceava care a transmis că în Bucovina aurul este Ancuța Bodnar și ceilalți sportivi campioni.

El a îndemnat din nou pe cei prezenți să păstreze aceste sărbători și portul popular.


Intră acum și în grupul de