USV anunță că începe sesiunea de toamnă a concursului de admitere


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va da, luni, 2 septembrie 2024, startul sesiunii de toamnă a concursului de admitere 2024, care se va desfășura până pe 13 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, respectiv 12 septembrie, pentru specializările unde există probe. Oferta USV pentru această sesiune conține un total de 550 de locuri fără taxă, dintre care 404 la studiile de licență, iar 146 la studiile de masterat.

Pentru etnicii români de pretutindeni, mai sunt disponibile 142 de locuri la ciclul de studii de licență și 113 la cel de masterat.

În ceea ce privește studiile doctorale, USV scoate la concurs 46 de locuri bugetate și 78 cu taxă. De asemenea, 10 locuri (din care 5 cu bursă) sunt destinate candidaților români de pretutindeni.

Totodată, USV reamintește că, în această sesiune de admitere, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava oferă diverse programe de conversie profesională finanțate de Ministerul Educației, în vederea formării cadrelor didactice din învățământul liceal de stat.

Pentru a fi admiși, candidații trebuie să se înmatriculeze în perioada 17 – 20 septembrie, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Precizăm și faptul că, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de minimum 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. De asemenea, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 900 și 1800 lei pe lună, timp de 12 luni.

„Evidențiem și faptul că studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă au șansa să treacă pe un loc bugetat (fără taxă) pe baza rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu”, a transmis USV.

Toate informațiile referitoare la sesiunea de admitere septembrie 2024 sunt publicate pe pagina https://admitere.usv.ro/ .


Intră acum și în grupul de