Firmă din Suceava ce gestionează deșeuri și recuperează materiale reciclabile amendată pentru lipsa autorizației de mediu. Activitatea a fost suspendată până la obținerea documentelor necesare


Intră acum și în grupul de

O societate din municipiul Suceava, care desfășura activități secundare de colectare a deșeurilor, recuperare a materialelor reciclabile și tratare/eliminare a deșeurilor, a fost sancționată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul Județean Suceava, în urma unui control tematic. În timpul verificărilor, s-a constatat că societatea nu deținea o autorizație de mediu valabilă, necesară pentru desfășurarea acestor activități.

În consecință, firma a fost amendată pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului. Pe lângă amenda contravențională, autoritățile au aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității, până la obținerea autorizației de mediu necesare. Au fost stabilite, de asemenea, măsuri cu termene precise pentru ca societatea să intre în legalitate.

Garda de Mediu Suceava reamintește tuturor persoanelor fizice și juridice care desfășoară activități ce necesită autorizare pe linie de mediu că este obligatoriu să solicite și să obțină actele de reglementare în conformitate cu OUG 195/2005. Autorizațiile de mediu și cele integrate își păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii obțin viza anuală, conform legislației în vigoare.

Titularii acestor acte trebuie să solicite viza anuală de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava cu maximum 90 de zile și minimum 60 de zile înainte de data aniversării emiterii autorizației. Nerespectarea acestor obligații legale poate atrage sancțiuni severe, inclusiv amenzi cuprinse între 30.000 și 60.000 de lei, precum și suspendarea activității.


Intră acum și în grupul de