Flutur, la Ulma, pe ultimul tronson de modernizat pe drumul de legătură cu Ucraina: În mandatele mele am reușit să asfaltăm porțiuni importante de drumuri județene în zonă și a mai rămas doar o porțiune de 3,7 km


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că lucrările de modernizare a drumului județean care leagă localitatea Ulma de frontiera cu Ucraina sunt în plină desfășurare. Acesta a subliniat importanța finalizării ultimei porțiuni de 3,7 kilometri de drum, care va facilita deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina.

„Suntem pe ultima bucată de drum, 3,7 kilometri, pe care Consiliul Județean Suceava o finanțează pentru modernizare. În mandatele mele am reușit să asfaltăm porțiuni importante de la Brodina în sus, inclusiv la Nisipitu, iar acum mai avem de finalizat doar această secțiune,” a declarat Gheorghe Flutur. Investiția totală se ridică la 3,5 milioane de euro, fonduri provenite din bugetul Consiliului Județean Suceava.

Proiectul include construirea a 12 podețe laterale, două poduri noi de opt metri, un podeț și peste 3,5 kilometri de șanțuri. Flutur a subliniat că finalizarea acestui drum va permite deschiderea punctului de frontieră de la Ulma, similar cu alte proiecte finalizate în județ, cum ar fi la Izvoarele Sucevei și Climăuți.

Pentru a accelera deschiderea punctului de frontieră, Gheorghe Flutur a propus ca acesta să fie preluat și gestionat de Consiliul Județean Suceava, o inițiativă similară cu alte situații din țară. „Prin acest proiect, toată valea va fi legată de granița cu Ucraina, Valea Brodinei cu Moldovița și avem un acces perfect, mult așteptat de populația de la munte,” a adăugat președintele Consiliului Județean Suceava.

Președintele Flutur consideră că modernizarea infrastructurii rutiere și deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei vor facilita atât comerțul, cât și mobilitatea locuitorilor din zonă, contribuind semnificativ la dezvoltarea economică și turistică a regiunii.


Intră acum și în grupul de