Primarul ales al comunei Botoșana îi transmite primarului încă în funcție că nu e nicio conspirație în problema alimentării cu apă care e veche și nerezolvată


Intră acum și în grupul de

Problema alimentării cu apă a comunei Botoșana a generat o polemică între primarul actual și primarul ales al comunei.

Astfel, primarul comunei Botoșana, Ioan Ghiață, a transmis un mesaj pentru corecta informare a populației cu privire la alimentarea cu apă a comunei Botoșana.

„În primul rând, localitatea Botoșana a fost conectată la apă și canalizare cu sprijinul nemijlocit al președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, începând cu anul 2011, fiind conectată la apa din râul Moldova în zona  localității Păltinoasa. Pentru aceasta a fost realizată o rețea pentru alimentarea localităților Păltinoasa – Pârteștii de Jos – Botoșana. Este o conductă cu un traseu de 34 de kilometri fiind deservite 615 gospodării”, a arătat primarul.

El spune că până acum nu au fost probleme deosebite.

„Acestea au apărut în ultima perioadă când nu s-a mai furnizat apă de către Primăria Păltinoasa și, sigur, acum am putea pune un semn de întrebare de ce a apărut această situație în această vară electorală”, a arătat primarul.

Totodată, el recunoaște că a crescut numărul de racordări în fiecare comună, atât la Păltinoasa cât și la Botoșana, și că ar trebui o conductă de dimensiuni mai mari, dar că acesta nu înseamnă că trebuie sacrificată localitatea de la capătul liniei, adică Botoșana.

„Din câte știu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inițiat procedura unei Hotărâri de Guvern pentru alocarea de fonduri pentru schimbarea conductei de la Păltinoasa cu una mai mare care să asigure apă integral pentru toate localitățile. Înțeleg că s-a dat drumul la umplerea bazinelor, dar nu cred că face bine nimănui trimiterea problemelor în zona electorală. Pentru numele Lui Dumnezeu, ca să înțeleagă bine oamenii, cum de până acum s-a furnizat apă în această rețea, de ea beneficiind inclusiv vecinii din Cajvana, iar acum vine cineva, oprește apa și apar salvatorii nației să rezolve problema. Cred că se înțelege bine ceea ce vreau să spun și sper în găsirea unei soluții trainice, așa cum eu am găsit împreună cu președintele Gheorghe Flutur soluția pentru momentul respectiv, pentru apa potabilă precum și pentru toate problemele comunei Botoșana”, a arătat primarul.

Pe de altă parte, primarul ales al comunei Botoșana, Andrei Tudorel Sticleț, a arătat că prima persoană cu care a discutat, de când problema alimentării cu apă la Botoșana s-a accentuat, a fost chiar primarul Ioan Ghiață.

„Am discutat deschis și am căutat împreună soluții. Domnul primar mi-a comunicat că problema este una veche și că singura rezolvare este în instanță, din cauza imposibilității de a comunica cu autoritățile de la Păltinoasa”, a spus Sticleț.

El a menționat că a discutat cu primarul în funcție despre intenția sa de a discuta soluționarea problemei cu președintele ales al CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, dar și cu primarul de la Păltinoasa, având în vedere că a fost contactat constant de consăteni care așteptau răspunsuri și soluții la această problemă care persistă de prea multă vreme.

„Nu a fost vorba de a face lucruri doar pentru imagine, de a poza în salvatori sau de a contesta meritele cuiva; campania mea electorală s-a încheiat pe 7 iunie 2024. Când vine vorba despre probleme reale ale comunității căutăm soluții într-un mod transparent și eficient indiferent de alte aspecte sau culoarea politică”, a explicat primarul ales al comunei Botoșana.


Intră acum și în grupul de