Intră acum și în grupul de
Consiliul Local Suceava a decis, joi, să revină asupra Hotărârii prin care a decis transferarea unei suprafețe de 20 de ha de teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților după ce prefectul de Suceava a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii pe motiv că a fost adoptată fără respectarea legii, în caz contrar urmând să fie sesizată instanța de contencios administrativ.
În finalul ședinței Consiliului Local Suceava, a fost prezentată o informare din partea lui Ion Lungu și a secretarului general al municipiului, Ioan Ciutac, privind răspunsul pe care cei doi l-au transmis Prefecturii Suceava la cererea de revocare a hotărârii, susținând că actul administrativ este legal.
Președintele de ședință, Dan Ioan Cușnir, le-a spus celor doi că este imoral ceea ce fac întrucât au primit adresa prefecturii în 12 august și au prezentat-o consilierilor locali pe lista suplimentară, fără ca aceștia să o poată consulta și analiza corespunzător mai ales în condițiile în care prefectul a transmis adresa în primul rând Consiliului Local.
Cei doi, Ion Lungu și Ioan Ciutac, au susținut că este punctul lor de vedere și că și-l asumă, iar prefectul nu are decât să atace hotărârea în contencios administrativ.
Președintele de ședință a cerut grupurilor de consilieri locali să se pronunțe asupra situației și a propus să fie găsită formula prin care Consiliul Local să îndrepte lucrurile prezentate ca nelegale de Prefectură. Totodată, Dan Ioan Cușnir, a spus că atât Ion Lungu cât și secretarul au lăsat să se înțeleagă că tot ceea ce li s-a propus să voteze este legal, în condițiile în care juriștii Prefecturii, citând texte de lege și decizia Curții Constituționale, au arătat că au fost încălcate prevederi legale.
Viceprimarul Lucian Harșovschi a intervenit și a arătat că solicitarea prefectului este adresată în primul rând Consiliului Local care trebuie să se pronunțe în prima ședință dacă revocă hotărârea, iar dacă nu, să răspundă punct cu punct aspectelor semnalate ca nelegale.
Harșovschi a subliniat că una dintre atribuțiile prefectului este verificarea legalității actelor emise de autoritățile locale și că în acest sens a fost făcută solicitarea de revocare a respectivei hotărâri.
El i-a propus președintelui de ședință să fie dat un vot informal prin care consilierii locali să revoce hotărârea inițială, iar ulterior să fie elaborat un proiect de hotărâre în acest sens care să fie supus votului Consiliului Local.
Astfel, la propunerea grupurilor PNL, PSD, USR și PMP s-a acordat un vot informal prin care s-a decis inițierea unui proiect de hotărâre prin care să fie corectat proiectul de hotărâre adoptat în ședința din 4 iulie privind transferul de teren.
Secretarul municipiului le-a atras atenția consilierilor locali că el nu va viza de legalitate un proiect de hotărâre inițiat de consilierii locali care să revoce hotărârea inițială pe motiv de legalitate, pentru că el consideră că proiectul este legal, ci doar pe chestiuni de oportunitate.
Spre finalul discuțiilor, Dan Ioan Cușnir a dezvăluit că i-a propus lui Ion Lungu, și i-a spus că se dorește depunerea unui proiect de hotărâre pe tema respectivă, dar acesta, care are calitatea de inițiator, a refuzat.
„La vremea aceea, nu știam că va face o informare și nu va supune la vot revocarea”, a spus Cușnir care i-a reproșat lui Ciutac că nu a făcut ceea ce i-a cerut reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Ion Lungu spune că a fost provocat de Cușnir și că acesta i-ar fi spus că propune să fie revocată hotărârea cu 20 de ha și că va fi făcută alta cu 49 de ha, iar enervat și-a luat mapa și a părăsit ședința.
După declarația lui Lungu, Cușnir și-a făcut cruce și a spus că nu este adevărat.
Intră acum și în grupul de