Incendiu în noapte la o gospodărie din Mironu. Pompierii au intervenit patru ore și au salvat casa învecinată


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Gărzii de intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Valea Moldovei și Cornu Luncii, au intervenit în noaptea de joi spre vineri cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Mironu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau generalizat la casa de locuit și la o anexă gospodărească, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la proprietatea învecinată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape patru ore.

În flăcări au ars casa de locuit, cu bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați, adăpostul de animale, pe 70 de metri pătrați, și circa o tonă de furaje. Au mai ars și s-au degradat diverse bunuri din gospodărie – obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, aparatură electrocasnică, materiale textile, învelitoarea din tablă a acoperișului casei și altele. În incendiu au pierit 30 de păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect, a precizat sursa citată care a menționat că din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa învecinată.


Intră acum și în grupul de