Un sucevean a fost depistat înainte să vândă un exemplar de broască țestoasă protejată


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui Plan comun de acțiune destinat prevenirea deținerii și comerțului ilegal cu specii de faună protejate, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava, împreună cu cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Biroul pentru Protecția Animalelor, au realizat un control în urma unor informații privind comercializarea ilegală a unei țestoase protejate pe o platformă de vânzări online.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, în urma verificărilor, autoritățile au descoperit că o persoană fizică din municipiul Suceava deținea ilegal în captivitate un exemplar din specia Testudo graeca (țestoasa de uscat dobrogeană), o specie protejată conform legislației naționale și internaționale. Aceasta intenționa să vândă animalul pe platforma online menționată.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, al siturilor de importanță comunitară și al habitatelor naturale, fapta a fost considerată infracțiune. Reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava au întocmit documentele necesare sesizării penale și au început procedurile legale în conformitate cu legislația în vigoare.

Țestoasa, care prezenta o stare de vitalitate corespunzătoare, a fost ridicată de la deținătorul ilegal și predată Grupului Herpetologic Moldavica Iași, o asociație specializată în protecția speciilor de reptile. Asociația se va ocupa de relocarea și reintroducerea acesteia în habitatul său natural, asigurându-se astfel respectarea reglementărilor legale și protejarea speciei.


Intră acum și în grupul de