Puternic incendiu într-o gospodărie din Pătrăuți. Pompierii au intervenit cinci ore cu șase autospeciale cu apă


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu șase autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Pătrăuți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor de intervenție, ardeau anexele gospodărești și acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Incendiul a fost lichidat dimineața în jurul orei 5:50.

În flăcări au ars adăpostul de animale, o magazie și, parțial, acoperișul casei de locuit, pe o suprafață totală de aproximativ 260 de metri pătrați. Au mai ars sau au fost degradate scule electrice, învelitoarea din tablă a acoperișului, circa 4 metri cubi lemn de construcție, 20 de metri cubi lemn de foc și altele. În incendiu au pierit o vacă, un porc și 60 de păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect, a precizat maior Alin Găleată care a menționat că, din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de