Zeci de locatari ai unui bloc din Fălticeni evacuați în plină noapte din cauza unui incendiu izbucnit într-un apartament


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari au intervenit de urgență, luni dimineața, la ora 4:19 pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul II al unui bloc de locuințe din municipiul Fălticeni, pe strada Maior Ioan.

Potrivit declarațiilor maiorului Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, la fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, fiind sprijinite de două echipaje SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență în interiorul unei camere de locuit, generând degajări masive de fum. Echipajele de căutare-salvare au intervenit rapid și au reușit să salveze un bărbat de 46 de ani, care se afla în apartament. Acesta era conștient, dar prezenta semne de intoxicație cu fum și avea arsuri la o mână. Victima a fost preluată de echipajele medicale, stabilizată și transportată de urgență la spital pentru investigații suplimentare și tratament.

În paralel cu operațiunile de salvare, aproximativ 30 de locatari ai blocului au fost evacuați sau s-au autoevacuat din clădire, ca măsură de precauție.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, intervenția pompierilor încheindu-se la ora 5:15. Flăcările au distrus bunuri din interiorul apartamentului, inclusiv mobilier, electrocasnice, textile, precum și tencuiala și zugrăveala din locuință. Din fericire, datorită intervenției rapide a pompierilor, apartamentele învecinate au fost salvate.

Conform primelor investigații, cauza probabilă a incendiului a fost un jar provenit de la o țigară, cel mai probabil uitată aprinsă de proprietar, care ar fi adormit.


Intră acum și în grupul de