Alte 15 autobuze electrice vor ajunge la Suceava în baza unui contract semnat în valoare de 13,5 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu a anunțat, miercuri,  semnarea unui contract de finanțare în valoare de 76.971.770,11 lei (aproximativ 13,5 milioane de euro) cu Agenția de Dezvoltare Nord-Est, în cadrul Programului Regional.

 Acest contract vizează implementarea proiectului „Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa II” și va fi realizat în Zona Urbană Funcțională care include municipiul Suceava și localitățile Salcea, Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Șcheia.

Proiectul prevede achiziționarea a 15 autobuze electrice noi, instalarea a 15 stații de încărcare și descărcare, implementarea unui sistem modern de e-ticketing și înființarea unui dispecerat centralizat. De asemenea, va fi construită o autobază nouă pentru transportul metropolitan la sediul actualei societăți TPL, situat pe strada Traian Vuia.

Ion Lungu a menționat că joi dimineața va avea o întâlnire cu reprezentanții localităților partenere în încercarea de a face functional transportul metropolitan de la începutul lunii octombrie.


Intră acum și în grupul de