IPS Calinic răspunde unei credincioase privind purtarea bijuteriilor de către femeile creștin-ortodoxe: În limitele decenței și bunei cuviințe


Intră acum și în grupul de

În urma unei întrebări adresate de o credincioasă privind purtarea podoabelor și bijuteriilor de către femeile creștin-ortodoxe, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a oferit un răspuns echilibrat. Întrebarea a vizat controversele și opiniile diverse din comunitatea religioasă despre acest subiect delicat.

„Binecuvântați, Înaltpreasfințite! Am auzit, citit și chiar întâmpinat foarte multe păreri/idei cum că femeia creștin-ortodoxă ar avea sau nu ar avea voie să poarte podoabe/bijuterii (cercei, brățări etc). Ce părere aveți despre acest subiect și care este calea cea dreaptă? Este bine sau nu este bine să purtăm? Cu deosebită considerație.”, a întrebat credincioasa.

În răspunsul său, ÎPS Calinic a subliniat importanța moderației și a decenței în purtarea bijuteriilor. El a menționat că, dacă aceste podoabe aduc o stare de bine, ele pot fi purtate, însă cu condiția să fie utilizate neostentativ, în limitele decenței și ale bunei cuviințe.

„Dacă dumneavoastră considerați că aceste bijuterii vă dau o stare de bine, purtați-le neostentativ, în limitele decenței și ale bunei cuviințe. Pace și liniște sufletească!”, a concluzionat Arhiepiscopul.

Prin acest răspuns, IPS Calinic încurajează bunul simț și echilibrul în toate aspectele vieții, inclusiv în purtarea podoabelor.


Intră acum și în grupul de