VIDEO-FOTO//Puternic incendiu la o hală de gater în Frumosu. Intervin pompierii cu nouă autospeciale de stingere


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri seara, la o hală de gater din Frumosu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Frumosu, Vatra Moldoviței, Moldovița și Vama, intervin cu 9 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală gater, din localitatea Frumosu.

Flăcările se manifestă la clădire și la bunurile din interior respectiv utilaje, instalații, materie primă  și altele, cu pericol de propagare la vecinătăți.

La ora transmiterii știrii pompierii au localizat incendiul și nu mai există pericol de propagare a flăcărilor.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:53 și au ars astereala din lemn a acoperișului halei pe aproximativ 400 mp, un încărcător frontal, circa 25 metri cubi de cherestea și 20 metri cubi bușteni și resturi din lemn. S-au degradat structura metalică a halei, învelitoarea din tablă, utilaje de debitare a lemnului, alte scule și unelte specifice.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat depozitul de materie primă, cherestea depozitată în apropiere și un depozit de materiale de construcții, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de