Direcția Agricolă Suceava sărbătorește 3 ani de existență a Pieței Volante „Din drag de Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Direcția Agricolă Suceava, sub conducerea directorului executiv Claudia Elena Gogu, marchează trei ani de activitate a Pieței Volante „Din drag de Bucovina”, lansată pe 4 septembrie 2021. În cadrul acestei inițiative, s-au organizat 159 de sâmbete dedicate producătorilor locali, oferind un spațiu de expunere și vânzare pentru peste 210 producători bucovineni.

Piața Volantă a devenit un punct de referință pentru comunitatea locală, cu o medie de peste 1.000 de consumatori prezenți săptămânal. De-a lungul timpului, Direcția Agricolă Suceava a fost implicată în organizarea a peste 50 de evenimente naționale și județene, câștigând recunoaștere la nivel local și național, inclusiv în cadrul Galei Dezvoltării Durabile și Galei Excelenței în Afaceri 2023.

Un aspect important al Pieței Volante este sprijinul acordat fermierilor locali pentru obținerea certificărilor de „Produs Tradițional”, „Produs Ecologic” și „Produs Montan”. Printre producătorii certificați se numără Ferma Văcuța „Ica” și Aronia Bio Hănțești, care oferă produse de calitate, recunoscute la nivel național.

Inițiativa, susținută de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut un impact semnificativ asupra consumului local, contribuind la schimbarea preferințelor sucevenilor către produsele locale și susținând economia sustenabilă a județului.

Piața Volantă „Din drag de Bucovina” continuă să fie un exemplu de succes pentru parteneriatele strategice și dezvoltarea durabilă a producătorilor locali, încurajând sucevenii să cumpere românește și să susțină tradițiile și produsele autentice ale Bucovinei, a transmis directorul executiv al Direcției Agricole Suceava, Claudia Elena Gogu.


Intră acum și în grupul de