Tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni au participat la o nouă ediție de rafting pe Bistrița


Intră acum și în grupul de

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a desfășurat, prin Sectorul Tineret, Catehizare și Educație pentru Viață, o activitate de recreere – rafting pe râul Bistrița. Acesta este al șaselea an consecutiv în care activitatea de rafting se regăsește în programul de vară al tinerilor din asociație.

Rafting-ul, o activitate care presupune coborârea cu bărci pneumatice pe ape de munte, a atras 38 de tineri curajoși, care au parcurs 12 kilometri pe Bistrița, în zona localităților Chiril, Crucea și Broșteni. Activitatea a fost coordonată de instructori experimentați din cadrul Salvamont Vatra Dornei și Crucea Roșie, care s-au asigurat de siguranța participanților și de buna desfășurare a evenimentului.

Pe lângă componenta recreativă, activitatea a avut și un rol educativ, tinerii fiind informați despre relieful, fauna și flora zonei. De asemenea, evenimentul a promovat dezvoltarea personalității, curajului, spiritului de inițiativă și lucrului în echipă, precum și dragostea pentru natură și mișcare în aer liber.

Pr. Justinian Cojocar a mulțumit lui Dumnezeu pentru sănătate și vremea bună, Înaltpreasfințitului Părinte Calinic pentru binecuvântare și tinerilor pentru implicare. Activitatea s-a încheiat cu entuziasmul și dorința de a continua astfel de inițiative recreative și educative.


Intră acum și în grupul de