Gheorghe Flutur anunță un nou drum turistic între Stulpicani și Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că se lucrează la un nou drum turistic între Stulpicani și Câmpulung Moldovenesc, iar CJ Suceava s-a ocupat de modernizare pe un tronson de 6,3 kilometri. Investiția, în valoare de peste 7 milioane de euro, finanțată din bugetul CJ Suceava, a presupus modernizarea unui drum abandonat timp de 35 de ani.

„Este un drum prin teren accidentat, unde au fost construite 3 poduri noi, 26 de podețe, 1,3 kilometri de ziduri de sprijin și peste 5.000 de metri liniari de șanțuri și alte lucrări tehnice. Acest tronson asigură legătura între Stulpicani și Câmpulung Moldovenesc, fiind o rută turistică deosebită”, a precizat Flutur.

Lungimea totală a drumului turistic este de aproximativ 15 kilometri, incluzând și o porțiune de 3 kilometri ce urmează să fie asfaltată de Primăria Câmpulung Moldovenesc până la intersecția cu DN 17. De asemenea, Flutur a subliniat că traseul leagă Codrii Seculari de la Slătioara de Câmpulung Moldovenesc, contribuind astfel la dezvoltarea turismului în zonă.

„Această modernizare deschide calea pentru dezvoltarea pensiunilor și a activităților economice din această parte a Bucovinei. Este o undă verde pentru turismul montan în județul Suceava”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Modernizarea face parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătățire a infrastructurii turistice, după ce în 2021 a fost modernizat drumul până la Codrii Seculari de la Slătioara și traseul Izvorul Alb – Rarău.


Intră acum și în grupul de