VIDEO//Incendiu devastator la o casă din Gura Humorului. Flăcările au distrus locuința, incendiul fiind anunțat cu întârziere


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă de locuit din orașul Gura Humorului, fiind necesară intervenția promptă a pompierilor militari. La fața locului au ajuns două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, flăcările amenințau să se extindă la construcțiile învecinate, iar în sprijinul echipajelor ISU Suceava a intervenit și o autocisternă de la SVSU Cornu Luncii.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20:05. În urma focului, casa și bunurile din interior, inclusiv obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și elemente de tâmplărie, au ars pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. De asemenea, acoperișul din tablă și panourile fotovoltaice au fost grav avariate.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit provocat de un cablu electric defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Deoarece în momentul izbucnirii flăcărilor, nimeni nu se afla în locuință. Incendiul a fost observat și raportat cu întârziere, ceea ce a contribuit la extinderea rapidă a focului, favorizată de materialul lemnos din construcția casei, a precizat sursa citată.

Pompierii au reușit să salveze anexele gospodărești și bunurile din jurul casei.


Intră acum și în grupul de