Poliția Județeană Suceava a organizat o acțiune de distribuire de ghiozdane și rechizite și a promovat măsurile pentru creșterea gradului de siguranță în zona unităților de  învățământ în vederea începerii noului an școlar


Intră acum și în grupul de

La Școala Gimnazială „Constantin Morariu” din comuna Pătrăuți au avut loc activități importante dedicate pregătirii elevilor și asigurării siguranței în contextul începerii anului școlar 2024-2025, acțiune organizată de Poliția Județeană Suceava.

Evenimentul a inclus acțiuni de distribuire de ghiozdane echipate cu rechizite, produse de igienă și dulciuri, destinate copiilor proveniți din familii cu dificultăți financiare. Aceste activități fac parte din campania „Să aducem copiii la școală”, care urmărește integrarea și prevenirea abandonului școlar în comunitățile defavorizate.

La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Suceava, autorități locale și organizații nonguvernamentale, inclusiv Asociația „EUROACTIV” și Fundația „Mâinile Milei”. În cadrul acestor activități, peste 100 de copii au primit ghiozdane și rechizite pentru a le asigura un start mai bun în noul an școlar.

O altă parte esențială a evenimentului a fost conferința de presă, în cadrul căreia au fost prezentate măsurile de siguranță pe care IPJ Suceava le-a implementat pentru protejarea elevilor și cadrelor didactice. Printre aceste măsuri se numără supravegherea și securizarea unităților de învățământ, prevenirea și combaterea violenței, a absenteismului și abandonului școlar, dar și combaterea consumului de substanțe interzise.

Ofițerii de poliție au subliniat importanța colaborării cu părinții și profesorii în prevenirea fenomenului de bullying, care este din ce în ce mai prezent în mediul școlar. În acest sens, părinții au fost încurajați să discute deschis cu copiii despre empatie, diversitate și respectul față de colegii lor, indiferent de diferențele sociale sau culturale.

Măsurile de siguranță implementate de IPJ Suceava includ și verificarea valabilității documentelor microbuzelor destinate transportului elevilor și a infrastructurii de securitate din unitățile de învățământ. Totodată, au fost stabilite campanii de prevenire a delincvenței juvenile și a consumului de droguri, precum și acțiuni punctuale pentru prevenirea absenteismului și a abandonului școlar.

Această inițiativă face parte dintr-un efort amplu de asigurare a unui mediu educațional sigur și incluziv pentru toți elevii din județul Suceava, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a tinerilor și la crearea unor comunități puternice și solidare.


Intră acum și în grupul de