Flutur, la inaugurarea bazei sportive de la Putna: În ultimul meu mandat în județul Suceava sunt peste 220 de milioane de euro investiții în proiecte de săli de sport și baze sportive, așezăminte culturale, centre medicale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, sâmbătă, la inaugurarea bazei sportive din comuna Putna despre care spus că este cea mai modernă bază sportivă din această parte a Moldovei.

„Felicitări primarului Gheorghe Coroamă de la Putna. Este o investiție la care am fost și eu umăr la umăr pentru că s-a realizat prin Compania Națională de Investiții de trei milioane de euro”, a spus Flutur.

El a menționat că baza sportivă are și o zonă de recreere cu piscină cu saună.

„Este un complex sportiv la Putna care înseamnă invitații pentru cantonamente pentru echipe de nivel național și cred că și mai mult de atât”, a menționat Flutur.

Președintele CJ Suceava a subliniat că în ultimul său mandat de președinte investiții de acest tip s-au realizat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, dar cu implicarea primarilor.

„Sunt peste 220 de milioane de euro investiții. Sunt 25 de săli de sport și baze sportive în momentul actual în diferite faze în județul Suceava. La fel, sunt 23 de așezăminte culturale, cămine culturale sau case de cultură, 12 creșe, nouă centre medicale sau dispensare medicale, bazinele de înot de la Vatra Dornei, sala polivalentă de la Suceava, investițiile de la Câmpulung Moldovenesc de modernizare a stadionului”, a precizat Flutur.

El consideră că în județ este nevoie de mai multe investiții de acest fel.

„Avem în județ peste 60 de cluburi sportive acreditate din care 36 pentru seniori. Asta înseamnă că Suceava este o pepinieră de jucători, de sportivi”, a adăugat Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că foarte mulți suceveni s-au mândrit cu aurul olimpic și cu baza nautică de la Fălticeni unde și CJ Suceava a contribuit la modernizare alături de Primăria Fălticeni motiv pentru care consideră că trebuie continuate investițiile în județul Suceava pentru recreere, pentru punerea în valoare a tineretului, pentru sănătate.

Flutur și-a exprimat încrederea că va fi pus în aplicare și proiectul de transformare a Taberei de la Bucșoaia, proiect aflat acum la Agenția Națională pentru Sport și că va fi deblocată finanțarea pentru această investiție.

„Putna are o poză de comună europeană. Casă de cultură modernă, acum pregătește un centru medical, sală de sport, bază sportivă, toate școlile modernizate, drumurile modernizate, parcări. Înseamnă o comună de tip european unde poate să vină oricine să rămână, să înnopteze să se simtă bine, inclusiv din punct de vedere al sportului”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

El consideră că poate fi un imbold și o temă acasă și pentru alți primari.

„Eu mă bucur că Putna provoacă la o competiție între primari și între primării pentru că dacă a putut Putna, o localitate mică, trebuie să poată și localitățile mai mari”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de