Debut de an școlar sub semnul angajamentului pentru performanță la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Astăzi, 9 septembrie 2024, la ora 8.30, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar 2024-2025 la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți. Evenimentul s-a desfășurat pe terenul de sport al instituției și a fost moderat de directorul colegiului, prof. dr. Adrian Nicolae Puiu, care a fost însoțit de prof. dr. Luminița Lăzărescu, director adjunct, și prof. Miriam Leon-Postolache, consilier educativ.

La eveniment au participat și reprezentanți ai comunității locale, precum Iulian Vasilovschi, viceprimar al municipiului Rădăuți, și Alin Crăciun, reprezentant al Jandarmeriei, alături de Ecaterina Bota, director financiar al companiei Egger, și inginer Sorin Albu, reprezentant al părinților. Ceremonia religioasă a fost oficiată de reprezentanți ai cultelor ortodox, romano-catolic și penticostal.

Directorul instituției școlare a prezentat comunitatea CNEH, formată din 879 elevi, dintre care 209 „boboci” din clasele a V-a și a IX-a, 53 de cadre didactice, 15 angajați în categoria personal didactic auxiliar, administrativ, medical și pază și protecție. Au fost aduse la cunoștința asistenței rezultatele obținute la Evaluarea Națională: poziția 1 la nivelul localității, locul 7 la nivelul județului și locul 321 la nivel național, cu media mediilor – 7,87, 12 din cei 29 de absolvenți (41%) fiind admiși la CNEH. S-au prezentat rezultatele la examenul de bacalaureat: în sesiunea din iulie – rata de promovare a fost de 99,45% (216 din cei 217 candidați), în ambele sesiuni – rata de promovare 100%; pe tranșe de medii, peste un sfert din medii au fost peste 9,50, două treimi din medii peste 9,00, peste 90% medii peste 8,00, 56 de note de 10 (peste 8% din totalul lucrărilor), media mediilor – 9,05 => locul 55 la nivel național (locul 22 în rândul liceelor mari și foarte mari, cu peste 200 de absolvenți), locul 4 în rândul liceelor din localități care nu sunt municipii reședință de județ, locul 3 la nivelul județului Suceava, ceea ce face ca CNEH să dobândească cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani. La capitolul performanțe la olimpiade și concursuri școlare, în ceea ce privește etapa națională, 22 de elevi au reușit să se se califice la această fază, obținând 12 distincții, dintre care 2 premii I (Bianca Pătrăucean, clasa a XII-a E – limba germană, nivel C1, prof. Elena Anton; Maria Molea, clasa a XII-a G – religie ortodoxă, prof. Miriam Leon-Postolache); 4 premii 2 (Alesia Pîslari, clasa a XI-a A – limba neogreacă, prof. Angela Sehlanec; Georgiana Mehno, clasa a X-a F – limba ucraineană maternă, prof. Delia Martineac; Teodora Sava, clasa a IX-a E – religie ortodoxă, prof. Miriam Leon- Postolache; Matei Sava, clasa a XI-a C – religie ortodoxă, prof. Miriam Leon- Postolache); 3 mențiuni (Bianca Pătrăucean, clasa a XII-a G – limba germană – proba de proiecte pe echipe, prof. Elena Anton; Teodor Chirilă, clasa a X-a D – limba engleză, prof. Paula Haiura; Sofia Halip, clasa a X-a C – religie ortodoxă, prof. Miriam Leon-Postolache); 3 premii și mențiuni speciale (Ioan Onesemniuc, clasa a XII-a E – religie, prof. Miriam Leon-Postolache; Gabriela Calancea, clasa a XII-a E – geografie, prof. Luminița Lăzărescu; Damian Buliga, clasa a X-a A – limba franceză, prof. Marcel Ungurean).

La capitolul recunoașterea performanței și a efortului educativ s-au acordat premiile Ernst-Rudolf Neubauer, constând în diplome și medalii onorifice, absolvenților cu primele 10 medii la Bacalaureat (Manuela Costache – 9,98; Georgiana Macovei – 9,95; Ioana Moroșan – 9,90; Ioana Hâj – 9,88; Anamaria Brechler, Maria Molea – 9,85; Cosmin Sava – 9,83; Tiberiu Cîrciu, Alexandra Grosu, Antonia Moldovan – 9,81) și cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională (Alexandra Ionesi, Albert Puiu, Claudiu Vicol – 9,42). Din partea elevilor au fost dăruite mesaje celor prezenți de către următorii: Sanda Ioneac, din clasa a IX-a A, care a obținut cea mai mare medie de admitere la liceu, 9,85; Georgiana Solovăstru, din clasa a XII-a C și Bianca Gheorghiu, din clasa a XII-a G, cu medii generale de 10 în clasele IX-XI. Premiul Ernst-Rudolf Neubauer se află la a șasea ediție, fiind acordat pentru prima dată în anul 2019, iar compania Egger reprezintă sponsorul ce face posibilă acordarea acestui semn de prețuire a performanței școlare. În cadrul proiectului „Egger adoptă o școală”, compania a finanțat în această vară reabilitarea a două săli de clasă și a tribunei terenului de sport. Compania Egger a oferit, prin intermediul directorului economic, Alina Chifan, și a directorului financiar, Ecaterina Bota, care a oficiat premierea, un premiu contând într-un training de Public Speaking desfășurat la sediul administrativ al societății. La manifestarea de astăzi a fost prezentă ca invitat special și absolventa de CNEH Mădălina Amăistroaie, căreia i-a fost oferită din partea instituției școlare diploma și medalia de recunoștință, împreună cu același premiu oferit de Egger, cursul de Public Speaking, pentru rezultatele remarcabile de la Jocurile Olimpice de la Paris.

În acest an școlar și-au asumat responsabilitatea rolului de diriginte la clasele de „boboci” următorii: la clasa a V-a, prof. Angelica Popovici, la clasa a IX-a A, prof. Antoneta Lăzărescu, la clasa a IX-a B, prof. Loredana Cîrciu, la clasa a IX-a C, prof. Constantin Ichim, la clasa a IX-a D, prof. Alexandru Ciobara, la clasa a IX-a E, prof. Beatrice Halip, la clasa a IX-a F, prof. Petronela Grigore, iar la clasa a IX-a G, prof. Florin George Popovici.

Directorul și echipa managerială au transmis un mesaj de încurajare și urări de succes pentru noul an școlar, îndemnând elevii să abordeze studiile cu curiozitate, entuziasm și responsabilitate.


Intră acum și în grupul de