Debut de an școlar 2024-2025: Siguranță maximă pentru elevii din Suceava sub supravegherea poliției


Intră acum și în grupul de

Debutul anului școlar 2024-2025 s-a desfășurat fără incidente în județul Suceava, datorită măsurilor luate de autorități.

Potrivit Poliției Județene Suceava, peste 300 de polițiști au asigurat ordinea la ceremoniile de deschidere, desfășurate în 457 de unități de învățământ din județ.

Dintre cele 739 de școli din Suceava, 711 sunt supravegheate de structurile IPJ pentru a menține ordinea publică în zonele adiacente. Polițiștii au verificat anterior siguranța în incinta unităților școlare și au fost prezenți la fața locului în prima zi de școală, pe 9 septembrie.

Un accent deosebit a fost pus pe siguranța rutieră, polițiștii rutieri asigurând fluența traficului în apropierea școlilor și verificând vehiculele destinate transportului elevilor. De asemenea, au fost verificate trecerile de pietoni și semnalizarea rutieră din jurul școlilor pentru a asigura un început de an școlar fără probleme.

Pentru Poliția Județeană Suceava siguranța elevilor rămâne o prioritate. Polițiștii vor continua să desfășoare acțiuni preventive pe tot parcursul anului școlar, inclusiv campania națională „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, menită să conștientizeze riscurile de violență, consum de substanțe și infracțiuni cibernetice.


Intră acum și în grupul de