Controale asupra transportului de lemn în județul Suceava: Sancțiuni și lemn confiscat după depistarea a trei autoutilitare care efectuau transporturi ilegale


Intră acum și în grupul de

La data de 10 septembrie 2024, în județul Suceava, polițiștii au oprit mai multe autoutilitare pentru control, constatând transporturi ilegale de lemn și au aplicat sancțiuni.

Astfel, la ora 09:10, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pe DN 178A, în comuna Marginea, o autoutilitară marca Iveco Daily. Șoferul, un localnic din comuna Bilca, transporta lemn de foc fără a deține aviz de însoțire. Verificările în aplicația SUMAL CONTROL au confirmat lipsa documentelor legale. Autoritățile au confiscat 2,23 metri cubi de lemn, cu o valoare de 590 lei, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 și OUG 195/2002.

Ulterior, la ora 16:10, un echipaj al Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit o autoutilitară marca Mercedes-Benz în localitatea Mănăstirea Humorului. Șoferul, un bărbat din comuna Bălăceana, transporta bușteni de molid fără documente de proveniență. După verificările în aplicația SUMAL, autoritățile au confiscat 4,93 metri cubi de bușteni, în valoare de 2.879 lei. Șoferul a primit o amendă de 2000 lei și s-a dispus confiscarea lemnului.

Un alt treilea caz a fost constatat la ora 18:45, când lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit o autoutilitară marca Iveco în comuna Vama. Șoferul, un locuitor al municipiului Câmpulung Moldovenesc, transporta 6,19 metri cubi de material lemnos fără aviz de însoțire. Autoritățile au aplicat o amendă de 5000 lei și au confiscat lemnul, în valoare de 1065 lei, predându-l în custodia Ocolului Silvic Vama.

În toate cazurile, materialul lemnos a fost confiscat, iar șoferii au fost sancționați conform legislației în vigoare.


Intră acum și în grupul de