Gheorghe Flutur: Guvernul a alocat fonduri pentru suplimentarea bugetelor ministerelor Dezvoltării, Transporturilor și MIPE pentru finanțarea proiectelor aflate în curs


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri seara, că vin vești bune de la București.

„Așa cum anunțam la ultima ședință a Coaliției, se vor plăti facturile restante ale firmelor de construcții care au lucrat diverse proiecte guvernamentale”, a spus președintele Flutur.

Potrivit acestuia, miercuri, la propunerea Ministerului de Finanțe, Guvernul a alocat 4 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetelor la Ministerului Dezvoltării, Ministerului Proiectelor Europene și Ministerului Transporturilor.

„Mai exact, Ministerului Dezvoltării primește 2,56 miliarde de lei pentru programul Anghel Saligny, pentru proiecte de la Compania Națională de Investiții și de la Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2. În plus, se mai alocă 5 miliarde de lei credite de angajament pentru CNI, se alocă 600 milioane de lei pentru plățile restante la Programul Operațional Regional la Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă și de Infrastructură Mare”, a spus președintele CJ Suceava.

Mai mult, Ministerul de Finanțelor a alocat bani pentru Autostrada Moldovei, sectoarele Ploiești – Buzău – Bacău – Pașcani, Autostrada Transilvania și Autostrada Lugoj – Deva.

„ De observat că la Ministerul Dezvoltării, în acest an investițiile alocate sunt de peste 16 miliarde de lei, cifră record. Numai anul trecut, prin mecanismele bugetare create pe mandatul ministrului liberal de finanțe, România a depășit borna de 100 miliarde de lei investiții publice, pentru prima dată în istoria României. Vorbim în anul 2024 de 6,3% din PIB, din care investiții publice din fonduri UE 62 miliarde de lei, respectiv 3.9% din PIB”, a menționat Flutur.

El a subliniat că PNL va susține și în proiectul de buget pentru anul 2025 un procent mare din PIB alocat investițiilor, care sunt principala sursă de creștere economică și de bunăstare a românilor.

„Banii alocați la Ministerul Dezvoltării înseamnă decontarea facturilor căte firme de construcții până la sfârșitul lunii iulie, urmând și alte tranșe pentru ajungerea la zi a restanțelor la plata firmelor de construcții în perioada imediat următoare”, a explicat președintele Flutur.


Intră acum și în grupul de