Județul Suceava intră sub avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ până luni dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru județul Suceava valabil de duminică de la ora 16:00 până luni, 16 septembrie, ora 10

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați va ploua însemnat cantitativ.

Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp.

Reamintim că sâmbătă seara de la ora 19:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Bucovina” din Suceava, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava. Ședința, desfășurată în format restrâns, a fost prezidată de prefectul județului și a inclus participarea reprezentanților autorităților locale și ai instituțiilor de intervenție.

Ordinea de zi a vizat analizarea situației operative ca urmare a atenționărilor meteorologice cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică emise pentru județ.

În anticiparea acestor fenomene, s-au luat măsuri importante la nivelul județului, inclusiv activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. S-au verificat capacitățile de intervenție, iar pompierii au fost prealarmați pentru a putea acționa de urgență în zonele afectate.

S-au asigurat resurse umane și tehnice din partea poliției, jandarmeriei, Direcției Silvice și administratorilor drumurilor, pentru a gestiona orice urgență sau blocaj rutier cauzat de aluviuni.

Populația este îndemnată să consulte platforma națională de pregătire în situații de urgență și aplicația DSU pentru informații și măsuri de protecție în caz de situații de urgență.


Intră acum și în grupul de