Elevii suceveni au strălucit la Concursul European pentru Tineri Cercetători, câștigând premiul special la EUCYS 2023


Intră acum și în grupul de

În perioada 9-14 septembrie 2023, la Katowice, Polonia, s-a desfășurat cea de-a XXXV-a ediție a Concursului European pentru Tineri Cercetători (EUCYS), un prestigios eveniment organizat de Uniunea Europeană. Concursul a adunat aproximativ 150 de tineri cercetători din aproape 40 de țări, care și-au prezentat proiectele inovative în diverse domenii științifice, de la biologie și chimie până la matematică și inginerie.

România a fost reprezentată de o echipă de șase elevi talentați, printre care se remarcă doi elevi suceveni de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava: Dochia Tudor și Turculeț Alexandru. Aceștia, coordonați de prof. univ. dr. ing. Laurențiu-Dan Milici de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, au adus acasă un premiu important – premiul special Expo-Sciences Luxembourg – cu lucrarea „Complete Solution for PCB Assembly”, care propune o soluție completă pentru asamblarea plăcilor de circuite imprimate.

Echipa României a fost pregătită intens în cadrul unui parteneriat între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Științifică Cygnus, care a avut loc între 25 și 31 august 2023.

Succesul elevilor suceveni la EUCYS 2023 reprezintă o recunoaștere internațională a talentului și pregătirii lor, dar și o dovadă a calității educației științifice oferite în județul Suceava.


Intră acum și în grupul de