Consiliul Județean Suceava a aprobat acordarea unui sprijin financiar de urgență județelor Galați și Vaslui afectate de inundații


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, marți, în unanimitate, alocarea unor sume de bani județelor Galați și Vaslui în regim de urgență.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat marți o ședință de îndată a CJ Suceava pentru acordarea unui sprijin financiar de urgență județelor Galați și Vaslui.

Flutur a spus că nu a uitat solidaritatea unor administrații din România, respectiv consilii județene și primării, în 2020, când județul Suceava a trecut prin ce trece astăzi județul Galați unde sunt peste 5000 de case inundate, circa 3000 de persoane evacuate și cu pagube uriașe în infrastructura rutieră.

Astfel, Consiliul Județean Suceava a aprobat, marți, majorarea cu suma de 750.000 de lei a fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Suceava și a decis să aloce suma de 500.000 lei Consiliului Județean Galați și 250.000 lei către Consiliul Județean Vaslui pentru a fi folosiți în aceste zile pentru înlăturarea efectelor devastatoare ale inundațiilor din ultimele zile.

Flutur a spus că a luat legătura deja cu omologii săi, președintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, și președintele Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan și i-a înștiințat despre acest sprijin financiar.

„Este un gest de solidaritate cu județele aflate în suferință din cauza inundațiilor”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de