Flutur: CJ Suceava a aprobat un nou proiect de modernizare a SCJU Suceava prin înființarea unui cabinet stomatologic pentru copii


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că plenul Consiliului Județean Suceava, întrunit marți în ședință, a aprobat un nou proiect de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

„Este vorba despre înființarea și dotarea unui cabinet de asistență medicală stomatologică care să furnizeze servicii copiilor, inclusiv copiilor cu nevoi special, în ambulatoriul Spitalului Județean”, a spus Flutur.

El a precizat că este un proiect de circa un milion de lei, iar echipamentele achiziționate vor fi de ultimă generație, respectiv unit dentar, turn de aer comprimat și aspirație, laser stomatolog, turbină dentară, dispozitiv de dezinfecție cu lumină ultravioletă, lampă fotopolimerizare și mobilier specific.

„Reamintim că SCJU Suceava este într-un proces de modernizare continuă dar și de diversificare a intervenției medicale. La finalul acestei luni va fi finalizat Spitalul de Oncologie construit și dotat corespunzător din banii CJ Suceava, care a alocat 10 milioane de euro”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a amintit că, în paralel, se află în implementare și alte proiecte pe fonduri europene, cum ar fi dotarea cu echipamente pentru combaterea infecțiilor nosocomiale și ATI pentru bebeluși.

„ Așa cum se poate vedea, pavilionul Spitalul Nou este înconjurat de schele, se lucrează la izolarea termică, anvelopare, schimbarea geamurilor, se vor instala panouri fotovoltaice. Este un proiect de 13 milioane de euro care va asigura un confort sporit pacienților și va face economie la căldură și energie electrică de peste 50.000 de euro pe lună. În acest timp, așteptăm de la Guvern, Ministerul Sănătății, actul normativ prin care să fie aprobată construirea noului Spital de Copii, o investiție deosebit de necesară și așteptată de toată lumea”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de