Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților lansează o campanie umanitară pentru victimele inundațiilor


Intră acum și în grupul de

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a inițiat o campanie umanitară pentru sprijinirea celor afectați de recentele inundații din județele afectate.

Zeci de mii de persoane se confruntă în prezent cu urmările devastatoare ale acestor fenomene naturale, peste 5000 de case fiind distruse sau grav avariate. Comunitățile din zonele afectate au nevoie urgentă de ajutor material și moral.

Pr. Andrei Mocanu, Consilier al Sectorului de Asistență Socială și Medicală, a subliniat importanța acestui demers umanitar: „Învățătura Mântuitorului Iisus Hristos ne cheamă la milostenie, la iubirea și sprijinirea celor aflați în nevoie. (…) Ajutorul pe care îl oferim celor aflați în suferință nu este doar o datorie socială, ci și una spirituală.”

Cum puteți ajuta?

Campania include colecte de alimente neperisabile, haine, produse de igienă și alte bunuri esențiale, organizate la nivelul parohiilor din cadrul Arhiepiscopiei. Donațiile financiare sunt, de asemenea, binevenite și vor fi folosite pentru refacerea locuințelor și acoperirea nevoilor urgente.

Donațiile se pot face în parohii sau la Centrul Eparhial, iar contul destinat donațiilor financiare este:

RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților (mențiune: „Ajutor umanitar”).

Pentru informații suplimentare, contactați Pr. Andrei Mocanu la 0756 277 365.

„Milostenia și ajutorul aproapelui sunt semnele dragostei creștine”, a concluzionat părintele Andrei Mocanu.


Intră acum și în grupul de