Un bărbat a fost reținut în arest pentru înșelăciune prin metoda „șmen” la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Gura Humorului au reținut și încarcerat un bărbat bănuit de comiterea unei înșelăciuni prin metoda „șmen”, după ce a înșelat un alt bărbat de 78 de ani în cadrul unui schimb valutar ilegal.

Incidentul a avut loc în data de 17 septembrie 2024, când victima a fost abordată în apropierea unei case de schimb valutar din orașul Gura Humorului de un bărbat care l-a condus la o altă persoană pentru a schimba 500 de euro. În locul sumei promise de 2500 de lei, victima a primit doar 1200 de lei, observând înșelăciunea după plecarea supecților.

Poliția a acționat rapid, organizând filtre rutiere, și a reușit să oprească un vehicul în care se aflau doi bărbați care corespundeau semnalmentelor oferite de victimă. Cei doi, ambii din Roman, județul Neamț, au fost reținuți și aduși la sediul Poliției din Gura Humorului.

În urma controlului corporal, asupra unuia dintre bărbați, în vârstă de 48 de ani, au fost găsiți cei 500 de euro, bani care au fost restituiți victimei. Polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar cercetările continuă și împotriva bărbatului de 49 de ani, bănuit de complicitate.

Poliția avertizează cetățenii să fie atenți la astfel de metode și să efectueze tranzacțiile valutare doar la bănci sau case de schimb autorizate. În cazul unor suspiciuni, aceștia sunt sfătuiți să contacteze imediat autoritățile.


Intră acum și în grupul de