IPS Calinic spune că se fac teste pe o nouă instalație de producere a lumânărilor după ce un credincios s-a plâns de calitatea proastă și de prețul ridicat al acestora


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a recunoscut, miercuri, în rubrica Răspunsul Ierarhului că sunt probleme privind calitatea lumânărilor întrucât sunt produse cu o nouă instalație la care se mai fac teste.

Ierarhul a făcut precizările după ce un credincios i-a transmis că de ceva vreme a schimbat lumânările pe care le vinde Arhiepiscopia cu niște lumânări groaznice, din parafină.

„Înainte erau niște lumânări ok, din probabil amestec ceară cu ceva, dar oricum foarte bune. Problema este că aceste lumânări noi sunt pur și simplu inutilizabile. La preț de lumânări de ceară ele nu ard nici măcar 5-10 minute. În condiții de caniculă se topesc instant, în mână, nu ajungi cu ele la lumânărar… este o bătaie de joc. Ok, nu sunt bani pentru lumânările adevărate, dar măcar micșorați prețul… aceleași lumânări se pot lua din Bazar la 0.5 lei. Vă rog faceți ceva, ori aduceți lumânări normale, cum erau înainte, ori scădeți prețul. Este o risipă de bani pentru credincioși și poate o jignire pentru Dumnezeu să aprindem lumânări din cele mai ieftine, vorba vine să aprindem, pentru că ele nu rezistă nici 5 minute, se topesc instant”, a arătat credinciosul.

IPS Calinic a răspuns că acum se caută varianta optimă pentru compoziția lumânărilor.

„Având în vedere achiziționarea unei noi linii de producție a lumânărilor, care a fost recent instalată, încă se testează compoziția și procesul tehnic, pentru găsirea variantei optime”, a explicat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de