FOTO//Flutur, pe șantierul Palatului Administrativ: S-au executat 70 la sută din lucrări. Se trece acum la amenajările din interior


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur a inspectat lucrările de reabilitare și modernizare a Palatului Administrativ din Suceava și a spus că lucrările au avansat la 70 la sută.

El a spus că mansarda de aproximativ 2100 de mp este acoperită cu țiglă ceramică fiind instalate și panouri fotovoltaice care au o putere instalată de 50 de KW, care acoperă circa 20 la sută din consumul Palatului Administrativ.

„S-a lucrat intens în această vară la acoperiș cu suport metalic. S-au refăcut toate coșurile de fum ținându-se seama de arhitectura veche, ceea ce e foarte important”, a precizat Flutur.

El a menționat că sunt de executat peste 9000 de mp de tencuieli, peste 2000 de binale, uși și geamuri, iar în mare parte acestea au fost aduse.

„Se pregătesc să se retragă spre interior. Vara a fost cald și le-a permis să lucreze în afară”, a mai spus Flutur.

El și-a exprimat încrederea că anul viitor să fie finalizată lucrarea conform contractului pentru această clădire extrem de importantă și simbolică pentru Suceava și această parte din țară.

Gheorghe Flutur a anunțat că Sala Unirii din curtea interioară va fi sală de ședințe, iar fosta sală de ședințe, „Ștefan cel Mare” va fi sală de festivități.

„Județul Suceava va avea suficiente evenimente cu un grad de solemnitate mai mare și atunci sala „Ștefan cel Mare” cu vitralii va fi sală de festivități”, a explicat Flutur.

El a mai apreciat că s-a lucrat bine, fiind birouri funcționale, tot ceea ce înseamnă securitate și depistare la incendii, au fost avute în vedere de proiectant și constructor.


Intră acum și în grupul de