Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează Cupa Mușatinilor – ediția a IV-a


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, prin Departamentul Activități de tineret ATOS și tabere al Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață, invită tinerii din parohiile eparhiei să participe activ la ediția a IV-a a Campionatului de Fotbal Masculin „Cupa Mușatinilor”. Evenimentul sportiv este organizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava și se va desfășura în perioada 16 septembrie – 27 octombrie 2024.

Competiția va avea două etape: una la nivel de protopopiat și una la nivel eparhial, cu scopul de a promova un stil de viață activ, lucrul în echipă, consecvența și perseverența.

Campionatul se adresează tinerilor născuți între anii 2007 și 2010, care vor reprezenta parohiile în echipe coordonate de părinți slujitori și antrenate de profesori colaboratori. Deviza evenimentului, „mens sana in corpore sano” (o minte sănătoasă într-un corp sănătos), subliniază importanța combaterii sedentarismului și petrecerii excesive a timpului în mediul online, aspecte ce afectează dezvoltarea fizică, psihică și spirituală a tinerilor.

Etapa protopopială se va încheia pe 13 octombrie 2024, urmând ca echipele câștigătoare să participe la finala eparhială.


Intră acum și în grupul de